DEMOKRATİK SOL PARTİNİN FARKI NEDİR?

Genel Seçimler yaklaşıyor. Muhtemelen 12 Haziran 2011’de sandık başına gideceğiz. Öncelikle seçimin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını şimdiden dilerim. Adil bir ortamda yapılmasını beklediğimiz bu seçimde halkımızın tüm sıkıntılarını giderebilecek olan bir hükümetin iş başına geleceğine olan inancımız tam.

Bu inançla seçime katılacak siyasi partilere ve tüm adaylara başarı dilekleirmizi iletiyoruz.

Yüksek Seçim Kurulu henüz seçim takvimini açıklamamasına rağmen siyasi partilerimiz seçim havasına girmiş bulunmakta. Çalışmalar başlamış, daha önce başlayan çalışmalar da hızlandırılmaktadır.

Peki siyasi partilerimiz ve özellikle de Demokratik Sol Parti seçime hazır mı? Demokratik Sol Parti’nin diğer partilerden ve özellikle de mevcut sol partilerden farkı nedir?

Bugün bu iki soruya yanıt aramaya çalışacağız.

Her siyasi partinin bu arada DSP’nin amacı seçimlere hazırlanmak ve seçim propogandası sırasında yurttaşları etkileyerek iktidara ulaşabilecek çalışmalar yapmaktır. Bu bağlamda DSP, 2009 yerel seçimlerinden itibaren yeniden bir yapılanmaya giderek bir genel başkan değişikliği yaşamış, akabinde de 2010 yılı içinde de tüm Türkiye’de örgütlerini yenileyerek 2011 seçimlerine hazır hale gelmiştir. Pek tabii olarak, halkla olan bütünleşmesini de propoganda döneminde tamamlayacak ve Türkiye için çalışmaya devam edecektir.

Burada şöyle bir soru ile karşılaşacağız. DSP’nin diğer partilerden ve özellikle mevcut sol partilerden farkı nedir?

Demokratik Sol Parti diğerlerinden farklı mıdır? Bu soruya verilecek cevap kısaca EVET’tir. Bunu açacak olursak; karşımıza şöyle bir tablo çıkacaktır:

İlk önce; Demokratik Sol Parti, tüm siyasi partilere göre ideoloji açısından oldukça köklü bir geçmişe sahiptir. Kuramcımız rahmetli Bülent Ecevit’in DSP’nin 14.yılında yaptığı konuşmada da belirtildiği gibi, DSP temelini 1960’lı yıllarda yaşanan işçi hareketlerinden almaktadır. Bu dönemde gelişen Ortanın Solu kavramı 1985 senesinde olgunlaşarak, partileşmiş ve bugüne kadar gelmiştir.

İkinci olarak; DSP, çok partili hayata geçildiğinden bu yana solu iktidara taşıyan ve tüm sol partiler içinde en yüksek oy oranına ulaşan bir siyasi ve demokratik kültürdür.

Üçüncü olarak, DSP, uzlaşma kültürünü savunan ve tüm siyasi oluşumlara eşit mesafede bulunan bir siyasi kültürdür.

Son olarak; Demokratik Sol Parti hiç bir zaman insanların manevi değerlerini sömürmemiş ve tüm değerlere saygılı olmuştur. Bundan sonra da bu saygıyı göstermeye devam edecektir.

Özetlersek,

1. Demokratik Sol Parti, tüm manevi değerlere saygılı olup, bu değerleri sömürmemektedir,

2. Demokratik Sol Parti, uzlaşmacı bir kültüre sahip olup, tüm Türkiye’yi kapsayan yegane siyasi oluşumdur.

3. Demokratik Sol Parti, yarım asra dayanan bir geçmişe sahiptir,

4. Demokratik Sol Parti, solu iktidara taşıyan tek partidir.

TARİH VE TARİHİN GÖSTERDİĞİ GERÇEKLER
CUMHURİYETİN KAZANIMLARI