YAŞAM ÇİZGİSİNDEN BİR KESİT

Daha önce facebook paylaşım sitesinde, bu paylaşım sitesine üye olan bir yurtaşımıza vermiş olduğumuz cevapta DEMOKRATİK SOL PARTİ’nin özellikle son 15 yılına ait yaptıkları ile iligili bazı bilgiler vardı. Bu bilgileri şimdi bu blog sitesi üzerinde de siz değerli arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum.

Bu yazıda özellikle 1995-2002 yılları arasında Demokratik Sol Parti’nin ülkeye yaptığı hizmetlere değinilmeğe çalışılmış, ayrıca 2007 seçimlerinde ak güvercinin üzerine düşen yapıcı misyonu yerine getirdiği vurgulanmıştır.

Şimdi yazıyı sizlerle de paylaşıyorum:

Demokratik Sol Parti, programında ve tüzüğünde ulusal egemenliği pekiştirmeyi amaçlayan; adaleti ve dayanışmayı, ulusal bağımsızlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölünmez bütünlüğünü gözeten, yurtta ve dünyada barış için çalışan ve gücünü halktan aldığını belirten tek siyasi oluşumdur. Ayrıca bu oluşumun temelleri yarım asır önce “ORTANIN SOLU” kavramı ile ortaya atılan ve kaynağını Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş felsefesi olan “TAM BAĞIMSIZLIK İLKESİ’nden” alan bir oluşumdur.

Tam Bağımsızlık ilkesini ise; ekonomik, askerî, siyasî, adlî ve kültürel alanlardaki kapitülasyonlardan yani ayrıcalıklardan arınmak, onlardan kurtulmak olarak açıklayabiliriz.

İşte Demokratik Sol Parti (DSP), bu yolda 50 yıldır siyasi mücadelesine devam etmektedir. Bu konuda DSP’nin siyasi yaşamı boyunca Türk halkına yaptığı hizmetleri kısaca hatırlatmakta yarar görüyorum:

1. Demokratik Sol Felsefe, 1960’lı yıllardaki işçi hareketleri için verilen mücadeleden doğmuştur.
2. 1995 yılındaki genel seçimleri bilindiği gibi o dönemki adıyla Refah Partisi kazanmıştı. Ancak, hiçbir siyasi parti onunla koalisyon yapmaya yanaşmayınca bu siyasi oluşum iktidar dışı kalmış; yerine kurulan ANAP-DYP hükümetinin başbakanı Mesut Yılmaz, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller’i yüce divana verince, DYP Genel Başkanı da yüce divanda aklanma karşılığı Refah Partisi ile koalisyon yapmıştı. Ardından gelişen olaylar ve yaşanan 28 Şubat süreci sonunda ülke hükümetsiz kalmış ve DSP devletin ve halkın hükümetsiz kalmasını önlemek amacıyla AZINLIK HÜKÜMETİ KURMUŞTUR.
3. Bu hükümet zamanında terör ele başısı yakalanmıştır.
4. 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan genel seçimlerde de DSP en yüksek oyu alarak iktidar olmuştur.
5. Bu dönemde yapılan çalışmalar neticesinde  Köy Enstitülerinin çağdaş hali olan KÖY-KENTLER uygulanmaya başlanmıştır. Bu proje, AKP iktidarı tarafından KÖY-DES OLARAK UYGULANMAYA DEVAM EDİLMEKTEDİR.
6. 56.hükümet zamanında çıkarılan ve büyük tepki gören ve halk arasında NEREDEN BULDUN YASASI olarak bilinen yasa yine AKP tarafından HARCAMALARI NASIL FİNANSE ETTİN şekline dönüştürülmüştür. Daha sonra da Varlık Barışı getirilmiştir.
7. DSP’nin başında olduğu koalisyon, iktidar bayrağını AKP’ye bıraktığı 2002 yılında ülkemizdeki TERÖR ” SIFIR NOKTASINA İNMİŞTİR”.
8. Ancak, 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra ABD hükümetininIrak’a saldırı planlarına bölge merkezli  bir dış siyaset anlayışı ile barışçıl bir yaklaşımla bakan ve Irak’a saldırıyı onaylamayan DSP hükümetinin oluşturduğu koalisyon, yine ABD’nin Türkiye’deki maşaları sayesinde yok edilmiştir.
9. Yine bu bağlamda, bir başbakan iyileşmek için gittiği hastanede DAHA DA KÖTÜLEŞMİŞ ve ancak hastaneden çıktıktan sonra kendine gelebilmiş ama bu da ulusal bağımsızlığı savunan bir iktidarın halktanuzaklaşmasına neden olmuştur. Ancak yola o günde de değişim diye çıkanlar sadece SOLU KÜÇÜLTMÜŞLERDİR.
10. 2007 genel seçimlerinde halkın çağrısına kulak veren DSP, bir başka Cumhuriyet partisiyle seçim ittifakına gitmiş ancak, halkımız bu ittifaka sadece %20 ile cevap vermiş ve günümüzdeki hükümeti oluşturan siyasi partiyi ise %47 ile adeta ödüllendirmiştir.
11. Yine 2009 yerel seçimleri için yapmış olduğumuz ortak hareket çağrımıza; çağrı yaptığımız siyasi oluşum tarafından ÇARŞAFA ROZET TAKILARAK YANIT VERİLMİŞTİR.
12. 2002 seçimleri öncesi yaşananlara ses çıkarmayan ve o dönemde DSP’nin adını kullanarak siyasi yaşama adım atan bazı gruplar, bugün emir aldıkları yerlerin son isteklerini yerine getirmek için Değişim sloganı adı altında harekete geçmişlerdir. Peki daha önce değişim gerekmiyor muydu? Şu anda DSP’den alıntı yaparak kendilerine halkçı adını verenler ne anlatacaklar bizlere? Biz burada almış olduğumuz kültür nedeniyle kendilerine iyi çalışmalar diliyoruz.
13. DSP’de umduğunu bulamayan ve seçim süresince adeta bir Truva atı misali başka siyasi partiler için çalışanların da kurucu genel başkan Rahşan Ecevit’in iyi niyeti ve ilerlemiş yaşından yararlanarak bir yerlere gelmeye çalıştıkları unutulmamalıdır.

Değerli arkadaşlar,
Biliyorum ki, sıkıldınız. Ancak, yukarıda anlatmaya çalıştığımız gerçekleri hiçbir yerde bulamazsınız. Çünkü, gerçeklerin ortaya çıkarılarak halkın aydınlanması için görev yapan basın mensupları ne yazık ki, yandaş ve kandaş basın olarak ikiye ayrılmış ve yüce Türk Milleti’nin bu gerçekleri öğrenmesini istememektedirler. Bizler de bu gerçekleri bu tip ortamlarda siz değerli yurttaşlarımıza anlatmaya gayret gösteriyoruz. Bugün Değişim adıyla ortaya çıkanların gerek sağda gerekse solda bizlere vereceği inanın hiçbir şey yok. Çünkü, bu tip kişiler çeşitli platformlarda kendine yer bulamamış ama yeni kurulan siyasi oluşumlarda acaba bir koltuk kapar mıyım derdindeler. Yani bizleri, halkı düşündükleri yoktur.

Sonuç itibariyle biz Demokratik Sol Parti olarak sizleri aydınlatmak için buradayız. Geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Gerçekleri anlatmak için var gücümüzle çalışacağız. Bu mücadele de sizleri yanımızda görmeyi arzuluyoruz. Tüm DSP örgütleri ve Fatih İlçe Başkanlığı olarak sizlere kapımız her zaman açık. Sizleri her zaman partimize ve ilçemize bekliyoruz.

Unutulmamalıdır ki,

“ORJİNAL VE ÖZGÜN OLAN, TAKLİTLERİNDEN ÖNDE GELİR”.

Armağan ÜRETEN

DSP FATİH BEL.MEC.ÜY.KON.AD.

DEMOKRATİK SOL PARTİ
HAKEMLERİMİZ VE FUTBOLUMUZ