NEDEN AK GÜVERCİN?

Değerli Dostlar,

Sitemizin isminin neden ak güvercin olduğunu merak ediyor olabilirisiniz. Bunun cevabını Demokratik Sol Parti’nin tüzüğünün Birinci maddesinin c fıkrasında bulabilirsiniz:

DSP Tüzüğünün birinci maddesinin c fıkrasında aynen şu ifade yer almaktadır:

“Demokratik Sol Parti’nin simgesi, özgürlüğü çağrıştıran gök mavisi üzerinde, barışı ve sevgiyi çağrıştıran ak güvercindir”.

Evet dostlar, görüldüğü gibi, kanunla, nizamla ve tüzüklerle belirlenmiş; Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin de onaylamış olduğu gibi AK GÜVERCİN ifadesi DEMOKRATİK SOL PARTİ’YE AİTTİR.

Bu yüzden Demokratik Sol Kültürü özümsemiş biz Fatih’li DSP’liler olarak davamıza sahip çıkmak, Bülent Ecevit’in oluşturduğu ORTANIN SOLU FELSEFESİNE sahip çıkmak amacıyla bu ismi almayı uygun bulduk.

İlçe Örgütümüzün bir yan sitesi olan ve özellikle DSP’li genç arkadaşlarımızın emekleri ile oluşturulan, gerek partimizden haberlerin, gerek Fatih İlçesinden haberlerin gerekse çeşitli makale ve rsimlerin yer alacağı bu sitenin Demokratik Sol Kültüre ve partimize hayılı olmasını diliyor, sizlerin destek ve ilgisini bekliyoruz.

Unutulmamalıdır ki,

“ORJİNAL VE ÖZGÜN OLAN, TAKLİTLERİNDEN ÖNDE GELİR”.

Saygılarımızla,

DEMOKRATİK SOL PARTİ

FATİH İLÇE BAŞKANLIĞI GENÇLİK KOLLARI

ESKİYE RABET OLSAYDI BİT PAZARINA NUR YAĞARDI
DEMOKRATİK SOL FELSEFENİN TEMELİ